Teraz możesz zamówić nasz domowy makaron, włoskie sosy oraz pizzę do samodzielnego przygotowania w domu.
Domowy makaron tagliatelle (wstążki)
Opakowania zawiera około 200 gram (cztery gniazdka) świeżo mrożonego szokowo makaronu, co powinno wystarczyć na dwie porcje makaronu z sosem.
Skład: włoska mąka z pszenicy durum, jajko, woda
Waga: 200 g
MniejDomowy makaron strozzapreti (krótki, skręcony)
Opakowania zawiera 200 gram świeżo mrożonego szokowo makaronu, co powinno wystarczyć na dwie porcje makaronu z sosem.
Skład: włoska mąka z pszenicy durum, jajko, woda
Waga: 200 g
MniejDomowy makaron MACCHERONI RIGATI (rurki)
Opakowania zawiera 200 gram świeżo mrożonego szokowo makaronu, co powinno wystarczyć na dwie porcje makaronu z sosem.
Skład: włoska mąka z pszenicy durum, jajko, woda
Waga: 200 g
MniejGnocchi (wymawiamy "niokki") to włoskie "kopytka" z ziemniaków. Są wyrabiane ręcznie w restauracji Pasta i Basta. Nadają się, jako towarzystwo do niemal każdego sosu. Nasze opakowanie gnocchi wystarczy na dwie porcje ugotowanych "kopytek".
{opakowanie 250 g}
Gnocchi są szokowo mrożone do ugotowania w domu.
MniejWłoskie pierożki z nadzieniem ze szpinaku i serka ricotta wyrabiane ręcznie w restauracji Pasta i Basta na Mokotowie
{opakowanie 175 g - ok. 10 szt.}
Danie mrożone szokowo do ugotowania w domu
MniejProponujemy zestaw do całkowicie samodzielnego przygotowania pysznej włoskiej pizzy w domu.
W skład zestawu pizza DIY wchodzą:
- kulka ciasta na pizzę (1 szt.)
- sos pomidorowy z włoskimi ziołami (porcja na jedną pizzę)
- wiórki sera mozzarella (porcja na jedną pizzę)
W cenie trzy ekologiczne opakowania jednorazowe
Przygotowanie pizzy w domu:
1. Kulkę ciasta na pizzę podsyp odrobiną mąki i rozwałkuj (albo lepiej uformuj rękami) do kształtu cieniutkiego placka o średnicy 30-32 centymetrów. Postaraj się, aby krawędź placka była odrobinkę grubsza niż jego pozostała część.
2. Wyłóż placek na blaszkę piekarnika, brytfankę, albo na specjalną siatkę do pieczenia pizzy (jeśli ją masz). Możesz całkowicie pominąć ten krok, o ile masz łopatę do pizzy i wiesz jak się nią posługiwać )))
2. Na placek wyłóż sos pomidorowy z pudełka i rozprowadź równomiernie przy pomocy łyżki, albo chochli.
3. Równomiernie posyp cały placek wiórkami mozzarelli.
4. Włóż pizzę do piekarnika. Czas pieczenia zależy od temperatury, którą osiąga Twój piekarnik. Dla orientacji - w temperaturze 200-220 stopni pizza będzie gotowa po około 15 minutach. Radzimy jednak cały czas obserwować, jak się pizza piecze i reagować stosownie do sytuacji.
Smacznego!
Mniej
Proponujemy zestaw do całkowicie samodzielnego przygotowania pysznej włoskiej pizzy w domu.
W skład zestawu pizza DIY wchodzą:
- kulka ciasta na pizzę (1 szt.)
W cenie ekologiczne opakowanie jednorazowe
Przygotowanie pizzy w domu:
1. Kulkę ciasta na pizzę podsyp odrobiną mąki i rozwałkuj (albo lepiej uformuj rękami) do kształtu cieniutkiego placka o średnicy 30-32 centymetrów. Postaraj się, aby krawędź placka była odrobinkę grubsza niż jego pozostała część.
2. Wyłóż placek na blaszkę piekarnika, brytfankę, albo na specjalną siatkę do pieczenia pizzy (jeśli ją masz). Możesz całkowicie pominąć ten krok, o ile masz łopatę do pizzy i wiesz jak się nią posługiwać )))
2. Na placek wyłóż swoje ulubione składniki.
3. Włóż pizzę do piekarnika. Czas pieczenia zależy od temperatury, którą osiąga Twój piekarnik. Dla orientacji - w temperaturze 200-220 stopni pizza będzie gotowa po około 15 minutach. Radzimy jednak cały czas obserwować, jak się pizza piecze i reagować stosownie do sytuacji.
Smacznego!
Mniej