Nasza cukiernia działa w trybie "na zamówienie". Potrzebujemy od 2 do 3 dni na przygotowanie większości ciast oraz 4-5 dni na te bardziej skomplikowane.
Prosimy o uwzględnienie tych terminów składając zamówienia.
Warstwy delikatnego ciasta miodowego przekładane kremem śmietanowym, a na wierzchu kruszonka czyli ukraiński Miodownik. Miodownik znane jest także w kuchni żydowskiej. A ten nasz, robiony przez Irenkę, jest po prostu doskonały. Słowo!
Całe ciasto waży około 2 kilogramów.
Tort czekoladowy z prażonymi migdałami. Mnóstwo gorzkiej czekolady i chrupiących migdałów w środku. Idealne towarzystwo do czarnej, mocnej kawy Danesi.
Nadzwyczajny włoski deser.
Słynny ukraiński tort Napoleon (nie mylić z polską Napoleonką).
Ma wiele warstw ciasta francuskiego pracowicie przekładanych kremem maślanym z nutą cytryny, a na wierzchu kruszonkę.
Całe ciasto waży około 2 kilogramów.
Kruche ciasto i polskie jabłka.
{całe ciasto - około 1 kg}
Prawdopodobnie najbardziej niebiański włoski deser {cała foremka, 6-8 porcji, ok. 1.000 g}